4 Ağustos 2012 Cumartesi

Dünyanın En Büyük Gökdeleni Azerbaycanda yapılıyor

Dünyanın En Büyük Gökdeleni,En Büyük Gökdeleni,En Büyük Gökdelen Nerede

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye yakın 1 nahiyede “Hazar Adası” ismiyle yerkürenin en uzun gökdeleni inşa edilecek! 2013 sene sonunda start verilecek yapı eksiksiz binelli m yüksekliğinde olacak. şu anda en yüksek bina ise Dubai’de var olan sekizyüzyirmisekiz m'lik Burj Halife.. Pek yakında Burj Halife’nin bu rekorunu Azeriler ellerinden kapmış olacak. Azeriler Bakü’ye yakın bir nahiyede Burj Halife’den ikiyüzyirmiiki m daha uzun olan 1 gökdelen yapacak. 2013′te başlanacak proje eksiksiz 6 yılda akıbet kazanacak.

Projenin, Bakü’nün yirmibeş km güney tarafında inşa edilecek “Hazar Adaları” projesi çerçevesinde tamamlanacağı açıkca belirtiliyor. Bu planda oteller, rezidanslar, golf alanları, konser salonları ve hatta at yarışı pistleri de olacak.

“Hazar Adası” tasarlandığı tarzda dikilirse, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde oluşturulan bin m yüksekliğindeki “Kraliyet Kulesi”nin de rekorunu elinden almış olacak. Suudi Arabistan’daki gökdelenin ikibinondört yılında sonuçlandırılması tasarlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder