16 Şubat 2013 Cumartesi

Kaplıca otelleri

KAPLICALARDAN YARARLANMA TARZI
 
·Kaplıca Sezonu: Bölgenin hava koşulları göz önüne alınarak kararlaştırılır. Genellikle memleketimizde belirlenmiş ılıca ve içmecelerin dönemi 15 Mayıs - 15 Eylül ortasıdır.
 
·Kaplıcalarda Terapi Vakti (Kür): Esaslı faydayı temin etmek için 3 haftalık bir terapi ve asgari 21 banyo tavsiye edilir.
 
·Banyo vakti ve Müddetler: Banyoya giriş yapmadan önce; ufak ve büyük Abdest yapmak, banyoda hareketsiz durmak lazımdır. Banyodan ayrıldıktan sonra da; kurulanılmaz, havlu ya da bornoza sarılınır, ılık salonda 1 Saat dek uzanılır. Bu zaman içinde, beden terler. Sonra giyinilir ve 1 saat kadar daha çok aynı salonda oyalanılır.
 
·Birinci Banyo; il yemekten (kahvaltıdan) evvel aç karnına ya da sabah kahvaltısından 1 saat sonra,
 
·ikinci Banyo; akşam yemeğinden 120 dakika önce alınması durumunda maksimal mertebe yarar kazanılır.
 
·Banyoda bekleme vakti: birinci Gün on dk; bir dahakilerde ise, hastanın yaradılışına (bünyesine) ve hastalığa nazaran, oniki-yirmi Dakika arasındadır.
 
·İçme Kürü: Kronik rahatsızlıklarda tavsiye edilir. Süresi 3-altı hafta olmalıdır. Birinci gün; aç karnına 1 kerede 6 Su bardağı (bir.5 litre); ondan sonraki günler; sabah, öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat önce 2'şer su bardağı tüketilir.
 
Rahatsızlıklar
 
·Böbrek ve idrar yolları marazlıkları: Kronik ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla ilgili rahatsızlıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan istifade edilir. Bu suların prostata yaradığı saptanmıştır.
 
·Cilt Marazlıkları: Tüm deri hastalıklarında; tuzlu, sülfürlü (kükürtlü) ve killi sulardan menfaatlenilir.
 
·Hormonel rahatsızlıklar: Bu hastalıklara, airwaves-aktiviteli Sular güzel gelir.
 
·Göz Marazlıkları: Kükürtlü ve iyotlu sulardan menfaatlenilir.
 
·kız marazlıkları: Bu mevzuda hekim tavsiyesi olmadan ılıca tedavisi gerçekleştirilmesi gerçek olmaz. Ateşli kadın rahatsızlıklarında ve gebe kızlarda ılıca iyileştirmesi aşırı titiz ve muhakkak doktor gözetiminde uygulamasında yarar vardır. Adı geçenlerin haricinde Aybaşı bozuklukları, davamlı (kronik) rahim hastalıklarında; kükürtlü, balçıklı ve car radio-aktiviteli sulardan yararlanılır.
 
·Kalp ve kan dolaşımı marazlıkları: ileri mertebede kalp, kan dolaşımı ve damar sertliği de ılıca tedavisi ifa edilmez. Ötekileri için tuzlu, iyotlu ve car radio-aktiviteli sulardan yararlanılır.
 
·Mide ve bağırsak hastalıkları: Ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor daralmalarında ılıcalardan istifade edilmez. Davamlı (kronik) gastrit, kronik bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, dispepsi (hazımsızlık) ve kronik kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan menfaatlenilir.
 
·Romatizmal hastalıklar: İlerlemiş ve ateşli romatizmada, ılıca terapisi ifa edilmez. Davamlı (kronik) romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, sülfürlü (kükürtlü), radio-aktiviteli ve balçıklı sulardan menfaatlenilir.
 
·Safra kesesi ve Karaciğer rahatsızlıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas hastalıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan faydalanılır. ilerki safhadaki Siroz'da kullanılmaz.
 
·Sinir yapısı hastalıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir marazlıklarında; tuzlu, killi ve stereo-aktiviteli sulardan yararlanılır.
 
·Solunum yöntemi hastalıkları: Astım, bronşit gibi solunum yolu rahatsızlıklarında; tuzlu, iyotlu ve sülfürlü (kükürtlü) sulardan faydalanılır. İleri derecedeki verem, damar sertliği ve kalp hastalıklarında kullanılmaz.
 
Şeker hastalığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan faydalanılır.
 

http://www.jorgebook.com/blog/view/28587/ulkemizdeki-kaplica-otelleri
http://www.thebennettnews.com/blogs/post/11005
http://www.jaxartscene.com/blogs/post/14029
http://www.maulana.co.za/blogs/post/8076
http://www.yearofchange.org/blogs/post/15066
http://my-book.hourb.com/blogs/post/4683
http://mi.mazcota.com/blogs/post/14774
http://www.mianzone.com/blogs/post/5910
http://www.iprofile.fr/blogs/post/30597
http://www.arabsocialnetwork.org/blogs/post/6309
http://www.xn--diseoyprogramacin-ixb4c.com/blogs/post/1116
http://wlzn.org/blogs/post/33210
http://www.myworldofwork.org/blogs/post/13981
http://socialmediatric.com/blogs/post/8121
http://www.nepalivoices.org/blogs/post/27431
http://mnm.sharewithpeople.com/blogs/post/14339
http://social.charlottepme.com/blogs/post/12155
http://www.dirtyepicltd.com/blogs/post/16771
http://gmi.btm.web.id/blogs/viewstory/170876
http://connect.webwaponline.com/blogs/post/30119
http://chat.acolfuto.org/blogs/post/723
http://www.footballcoach.co/blogs/post/13304

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder