16 Şubat 2013 Cumartesi

Kaplıca otelleri

ILICALARDAN YARARLANMA BİÇİMİ
 
·Kaplıca Mevsimi: Bölgenin çevre koşulları hesaba katılarak kararlaştırılır. Çoğunlukla memleketimizde kurulmuş ılıca ve içmelerin dönemi onbeş Mayıs - onbeş Eylül ortasıdır.
 
·Ilıcalarda Tedavi Süresi (Kür): Gerekli yararı karşılamak için üç haftalık bir tedavi ve asgari 21 banyo tavsiye edilir.
 
·Banyo zamanı ve Süreler: Banyoya girmeden öncelikle; ufak ve büyük Abdest yerine getirmek, banyoda hareketsiz durmak icap eder. Banyodan çıktıktan sonra da; herhangi birşey ile kurulanılmaz, havlu yahut bornoza bürünülür, ılık gözde (odada) 1 Saat dek uyulur. Bu vakit içinde, vücut ter atar. Sonra giyinilir ve 60 dakika kadar daha fazla aynı salonda vakit geçirilir.
 
·Birinci Banyo; sabah kahvaltısından önce aç karnına ya da il yemekten (kahvaltıdan) 60 dakika sonra,
 
·2.ci Banyo; akşam yemeğinden 120 dakika evvelce edinmesi halinde azami derece fayda sağlanır.
 
·Banyoda durma zamanı: İlk Gün 10 dakka; bir dahakilerde ise, hastanın bünyesine ve hastalığa göre, oniki-yirmi Dakka arasındadır.
 
·İçme Kürü: Sürekli (kronik) marazlıklarda önerilir. Zamanı üç-6 hafta bulunmalıdır. 1.ci gün; aç karnına bir defada altı Su bardağı (1.beş l); daha sonraki günler; sabah, öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat başta 2'şer su bardağı tüketilir.
 
HASTALIKLAR
 
·Böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları: Sürekli (kronik) ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla ilgili marazlıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan faydalanılır. Bu suların prostata iyi geldiği saptanmıştır.
 
·Ten Rahatsızlıkları: Bütün ten marazlıklarında; tuzlu, sülfürlü (kükürtlü) ve balçıklı sulardan faydalanılır.
 
·Hormonel hastalıklar: Bu marazlıklara, airwaves-aktiviteli Sular güzel gelir.
 
·Göz Marazlıkları: Kükürtlü ve iyotlu sulardan istifade edilir.
 
·kız rahatsızlıkları: Bu bahiste hekim önerisi olmadan ılıca tedavisi yapılması gerçek olmaz. Ateşli bayan rahatsızlıklarında ve gebe hanımlarda ılıca iyileştirmesi aşırı boyutta özenli ve mutlaka hekim gözetiminde gerçekleştirilmesinde fayda bulunmaktadır. Bunların haricinde Aybaşı rahatsızlıkları, kronik rahim hastalıklarında; kükürtlü, killi ve radio-aktiviteli sulardan faydalanılır.
 
·Kalp ve kan dolaşımı marazlıkları: İleri düzeyde kalp, kan dolaşımı ve damar sertliği de ılıca iyileştirmesi yapılmaz. Ötekileri için tuzlu, iyotlu ve airwaves-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Mide ve bağırsak marazlıkları: Ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor sıkışmalarında kaplıcalardan menfaatlenilmez. Sürekli (kronik) gastrit, kronik bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, dispepsi (hazımsızlık) ve sürekli (kronik) kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan yararlanılır.
 
·Romatizmal rahatsızlıklar: İlerlemiş ve ateşli romatizmada, kaplıca iyileştirmesi gerçekleştirilmez. Davamlı (kronik) romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, sülfürlü (kükürtlü), airwaves-aktiviteli ve çamurlu sulardan yararlanılır.
 
·Safra kesesi ve Karaciğer marazlıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas rahatsızlıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan faydalanılır. ileri safhadaki Siroz'da kullanılmaz.
 
·Sinir düzeneği hastalıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir marazlıklarında; tuzlu, çamurlu ve car radio-aktiviteli sulardan istifade edilir.
 
·Solunum yöntemi marazlıkları: Astım, bronşit gibi teneffüs yöntemi rahatsızlıklarında; tuzlu, iyotlu ve kükürtlü sulardan yararlanılır. ileri derecedeki verem, damar sertliği ve kalp marazlıklarında kullanılmaz.
 
Şeker marazlığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan faydalanılır.
 

http://wlzn.org/blogs/post/33038
http://socialmediatric.com/blogs/user/tent98oak
http://www.myworldofwork.org/blogs/user/bush03tip
http://socialmediatric.com/blogs/post/8032
http://www.myworldofwork.org/blogs/post/13888
http://www.nepalivoices.org/blogs/user/giants94max
http://www.nepalivoices.org/blogs/post/27332
http://www.dirtyepicltd.com/blogs/user/wealth59don
http://www.dirtyepicltd.com/blogs/post/16656
http://mnm.sharewithpeople.com/blogs/user/giants89max
http://mnm.sharewithpeople.com/blogs/post/14233
http://connect.webwaponline.com/blogs/user/giants54don
http://chat.acolfuto.org/blogs/user/alibi52test
http://connect.webwaponline.com/blogs/post/29971
http://chat.acolfuto.org/blogs/post/722
http://www.twinva.com/blogs/user/tent38ant
http://www.twinva.com/blogs/post/13451
http://gmi.btm.web.id/blogs/viewstory/170495
http://www.footballcoach.co/blogs/user/mose07ant
http://www.footballcoach.co/blogs/post/13224
http://dnetwork.digitalplus.ca/blogs/viewstory/32319
http://community.bagh.com.pk/index.php?p=blogs/viewstory/40947

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder